Zaterdag 15 februari 2020

Vorig weekend, zaterdag 15 februari, was het kattenkoppen toernooi! Hier mogen alleen meisjes aan meedoen.

In de eerste ronde deed Mandy mee. Ik haar eerste wedstrijd kreeg zij haar tegenstander naar de grond waar zij een houdgreep kon maken(kesa Gatame?). Zij won deze wedstrijd met een Wazari! In haar tweede en derde wedstrijd stond zij tegen erg sterke tegenstanders. In haar laatste wedstrijd kon zij zich goed verdedigen. Wij hebben een grote variatie aan technieken kunnen zien! Helaas was haar tegenstander net iets sterker en eindigde Mandy op de 3e plaats?.

In de tweede ronde hadden wij Lily. Zij had al een aantal weken geen wedstrijden gedaan dus moest weer even inkomen. Haar poule was erg sterk en er zaten een aantal fanatieke meiden in! Ze heeft zich goed staande gehouden en heeft veel verschillende worpen en technieken laten zien. Helaas voor haar geen plek op het podium maar wel veel plezier gehad?!

In de laatste ronde zaten de aller kleinsten! Dit waren Jua, Imme en Hailey.
Jua had als eerste haar wedstrijd. Zij maakte in haar wedstrijden mooie technieken zoals de O Soto Gari, O Goshi, Ippon Seoi Nage en verschillende houdgrepen. Al haar wedstrijden heeft zij gewonnen met een ippon. Dit betekende dus dat zij alles had gewonnen en op de eerste plek stond! Zij kreeg daarom ook de grootste ?(prijs) mee naar huis!

Imme en Hailey hadden het iets spannender?. Zij waren de aller kleinste uit de groep en zaten daarom samen in een poule met nog 1 ander meisje. Dit betekende dat zij een aantal keer tegen elkaar moesten.
Imme heeft een aantal hele mooie O Soto Gari’s laten zien waar zij mooie punten mee heeft gescoord?!
Hailey was erg sterk op de grond! Als zij haar tegenstander eenmaal in de houdgreep had liet zij ook zeker niet meer los??.
Imme kwam op de 2e plaats? en Hailey op de 3e plaats?!

Juf Teddy ?