Zondag 2 februari 2020

Zondag 2 februari was het 3e instap toernooi van dit seizoen! 9 stoere judoka’s deden eraan mee. Dit keer was het wel extra bijzonder maar dat lees je straks.

In de eerste ronde deden er 3 stoere meiden mee. Mandy deed voor de eerste keer mee in de -15. Zij kwam tegen een aantal goede sterke dames te staan! Mandy was tijdens de Ne-Waza erg sterk( dit zijn technieken op de grond) zij probeerde veel technieken te gebruiken om haar tegenstanders te kunnen kantelen en in de houdgreep te kunnen nemen. Helaas waren haar tegenstanders erg sterk? dus zijn er niet veel punten gescoord. Al met al heeft zij wel haar blauwe badge behaald. Volgende keer beter?!

Ariana deed ook mee in de eerste ronde. Haar eerste twee wedstrijden moest ze even inkomen maar bij de derde ging het super goed! Zij maakte in haar 3e wedstrijd een O Uchi Gari waar zij een Wazari mee scoorde en dit uiteindelijk won met ippon, doordat zij door ging naar een houdgreep( Mune Gatame). Hierna won zij nog een wedstrijd met een mooie Ippon met Kesa Gatame!

Ook Anna deed mee in de eerste ronde?. De eerste wedstrijd moest Anna ook even inkomen en verloor deze met een Wazari. Hierna kwam Anna goed terug en won haar volgende wedstrijd met een Ippon! Eerst maakte zij een O Goshi en ging door naar de grond met Mune Gatame?! Haar laatste wedstrijd won zij ook door middel van een goede stevige houdgreep(Yoko Shiho Gatame) die zij 20 seconden vast kon houden en de wedstrijd won met een ippon!??

In de tweede ronde deden de 3 jongste judoka’s van de dag mee. Dit waren Levi, Dani en Bassie.

Levi mocht als eerste van de 3. Dit deed hij in zijn eerste wedstrijd ook goed laten merken. Binnen 2 seconden won hij met een Ippon door middel van een O Uchi Gari. Hij probeerde in de wedstrijdjes veel verschillende worpen te maken?! Ook heeft hij een wedstrijdje gewonnen met een ippon door middel van een O Soto Gari. Zijn tegenstander ging met beide benen de lucht in en viel plat op zijn rug! Zijn laatste wedstrijdje won hij met scheidsrechters beslissing?. Super goed gedaan we hebben veel mooie dingen gezien!

De tweede was Dani?. Bij zijn eerste wedstrijdje moest hij even inkomen. Hij heeft veel verschillende worpen geprobeerd te maken en ingezet! Op de grond had hij een tegenstander die net even iets sterker was en hem goed in de houdgreep had liggen?! In zijn laatste wedstrijdje won hij met een mooie Ippon?!

Ook in deze groep zat Bassie! Dit was voor hem de eerste keer dat hij mee deed aan een toernooi buiten zijn eigen club! Super stoer dus??! Hij moest zijn eerste wedstrijdje even inkomen. Hij heeft een mooie Wazari weten te scoren met een O Soto Gari??.

In de 3e ronde zaten Coen en Mauricio! Dit was een hele speciale ronde?!

Mauricio maakte in zijn eerste wedstrijd een mooie Ippon met een Uchi Mata. Helaas zat de tweede partij een beetje tegen? maar dat kan soms gebeuren. In zijn 3e partij pakte hij zichzelf weer op en maakte een Tani O Toshi waarmee hij een Wazari scoorde en dit kon afmaken met een Kesa Gatame(houdgreep) en zijn wedstrijd won door middel van een Ippon!

Coen kwam binnen en zei “Juf als ik 2 keer win met een Ippon dan heb ik mijn zwarte badge, en dat is de laatste!” Waarop ik zei “ Ja maar Coen, dit is de eerste keer in de -12 dus doe je best en dan kijken we of dag lukt.” En waar Coen mee binnen kwam dat maakte hij ook zeker waar! Zijn eerste wedstrijd won bij binnen 2 tellen met Ippon en maakte De Ashi Barai. Zijn tweede wedstrijd won hij ook met Ippon en won dit door middel van de Mune Gatame (houdgreep) 20 seconden goed vast te houden! Zijn tegenstander kon geen kant meer op?. Maar toen was zijn zwarte badge binnen en was het klaar de laatste wedstrijdjes deed hij mee voor de lol want de druk was van de ketel om te winnen en die punten binnen te halen voor de zwarte badge! Super goed gedaan Coen! Je bent de eerste van Westvliet die de zwarte badge heeft behaald op het instaptoernooi??. Alle leraren zijn super trots op je!

In de laatste ronde van de dag zat Jan. Jan moest 3 wedstrijden draaien waarvan hij er twee heeft gewonnen met ippon. Zijn eerste wedstrijd won hij door een super mooie O Soto Gari. Zijn tegenstander viel plat op de rug waardoor de wedstrijd gelijk was afgelopen. De tweede wedstrijd kreeg hij eerst een Wazari. Hij kon zijn tegenstander goed vasthouden in de Kesa Gatame?. Deze Wazari kreeg hij na 10 seconden houdgreep. Na deze 10 seconden pakte hij over naar Mune Gatame en hield deze ook 10 seconden vast! Dit samen werd den Ippon en won hij de wedstrijd?! De derde wedstrijd heeft hij helaas net niet gewonnen?. Natuurlijk zijn wij wel super trots op hem en de punten die hij heeft behaald!

Ik vond het een hele leuke dag en ik heb super veel mooie technieken en dingen gezien van de kinderen! Ik ben super trots op de behaalde punten en daarom zie ik jullie graag terug de volgende keer bij instaptoernooi 4 in Dordrecht ??!

Liefs Juf Teddy ?